Covid-19 Temizlik Hijyen

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”” extended_padding=”1″ background_color=”” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” hide_bg_lowres=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Dünya Sağlık Örgütü, özellikle sağlık hizmetlerinde el hijyenin önemine dikkat çekmek üzere 2009 yılından itibaren 5 Mayıs’ı Dünya El Hijyeni Günü olarak ilan etmiştir. Bu yıl, COVID-19 salgınına denk gelmesi nedeniyle, el hijyeni konusundaki farkındalık da artmıştır.
Enfeksiyon hastalıklarından korunmada en etkili yöntem el temizliğidir. Ellerde 150 çeşit bakteri bulunmaktadır. Saatte yaklaşık 25 kez elimizi ağzımıza, burnumuza, gözümüze götürdüğümüzden hastalıkların geçişinde eller çok önemli bir yer tumaktadır. Sadece el yıkama ile ishal olgularının sayısı %50, solunum yolu enfeksiyonu sayısı %25 oranında azalmaktadır.

Yaşam alanlarımızda tüm yüzeylerin dezenfeksiyonunda çamaşır suyu kullanımı yeterlidir. 5 litre suya 50 ml (bir çaybardağı) konsantrasyonla yapacağınız temizlik idealdir.

[/column]

[portfolio layout=”static” nopaging=”false” column=”1″ max=”1″ title=”false” desc=”false” more=”Read more” group=”true” cat=”” ids=”12327″]

[/portfolio]

Instagram