Covid-19 Güvenli Mesafe

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”” extended_padding=”1″ background_color=”” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” hide_bg_lowres=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Corona virüsü, insanlığın ortak düşmanıdır.

Kovid-19 salgınından enfekte olan hastalar ve enfekte olduğunu bilmeyen taşıyıcılar tarafından özellikle hapşırma, öksürme, yüksek sesle konuşma yolu saçılan mikro enfekte damlacıklarla insandan insana yayılmaktadır.

Öksürmek ve hapşırmak irade dışı bir reflekstir. Bir insan öksürdüğünde yaklaşık 3 bin ve hapşırdığı zaman ortalama 10 bin damlacık saçar. Havaya saçılan mikro enfete damlacıklar 3 saate kadar havada asılı kalabilmektedir.
Dünya Sağlık Örgünü (WHO), öksüren, hapşıran ve yüksek sesle konuşan insanlar arasında en az 1,5 metre sosyal mesafe olmasını önermektedir.

[/column]

Instagram